Tien retro series op Netflix die je MOET zien

Cancel al je plannen want op Netflix vind je een hoop retro series die garant staan voor urenlang kijkplezier! En guess what; ik heb een lijstje met de pareltjes voor je samengesteld. Handig, hè? 😉 Het enige wat jij dus nog hoeft te doen is popcorn in huis halen, je dekentje klaarleggen en die bak ijs leeg lepelen. Enjoy!

1. Mad Men
Volg in deze dramaserie (maar liefst 7 seizoenen lang!) het leven, de liefdes en ambities van Don Draper en zijn collega’s in de jaren ’60 bij een reclamebureau in New York. Laat je gelijk inspireren door de outfits in deze serie want die zijn echt prachtig. Vooral die van Betty Draper zijn mijn persoonlijke favoriet!

2. Las Chicas del Cable
Deze series speelt zich af in de jaren ’20 bij een telefoonmaatschappij in Madrid. Deze telefonistes met verschillende achtergronden besluiten hun dromen na te jagen en op zoek te gaan naar vrijheid. Een erg ontroerende maar ook spannende serie (met wederom prachtige outfits)!

3. The Crown
Deze Britse historische dramaserie is het ietwat geromantiseerde leven van Queen Elizabeth II onder een vergrootglas. De serie vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk en het zoeken naar de juiste balans tussen het zijn van een gewone vrouw en koningin.

4. Dynasty
Dynasty is een Amerikaanse soapserie, gebaseerd op de succesvolle gelijknamige soap uit in de jaren tachtig.

De serie volgt twee van de rijkste gezinnen van Amerika, de Carringtons en de Colbys, zoals zij voor controle over hun fortuin en hun kinderen vechten. De serie richt zich op Fallon Carrington, de dochter van miljardair Blake Carrington, en haar vroeger stiefmoeder Cristal, een Spaanse vrouw die met deze WASP-familie en de meest krachtige klasse van Amerika trouwt. Smullen dus!

5. One day at a time
Zin om te lachen? Dan moet je vooral deze remake van de serie ‘One day at a time’ kijken! In deze komedie serie zorgt een recent alleenstaande Cubaans-Amerikaanse moeder voor haar tienerdochter en oudere zoon, samen met haar ouderwetse moeder. Dat gaat natuurlijk niet van een leien dakje. 😉

6. Peaky Blinders
De Peaky Blinders bende maakt in deze gangsterserie kort na de eerste Wereldoorlog de straten van de Engelse stad onveilig. De criminelen zijn te herkennen aan de scheermesjes die ze in hun petten naaiden. Hun leider is de gevaarlijke Tommy Shelby. De hulp van inspecteur Chester Campbell uit Belfast wordt ingeroepen om de straten van Birmingham schoon te vegen van al het gespuis.

7. Call the midwife

Héél veel baby’s! Deze serie geeft namelijk een kijkje in het dagelijks leven van een aantal vroedvrouwen in de jaren ’20 in Londen. In de hoofdrol speelt de nog de net afgestudeerde verloskundige Jenny Lee, alsook het werk van de vroedvrouwen en nonnen van Nonnatus House, een verplegingsklooster in de achterstandswijk Poplar, in het Londense East End.

8. Velvet
Het verhaal in deze serie draait rond de liefdesromance in de jaren ’50 tussen Alberto Márquez, erfgenaam van een prestigieuze modehuis en Ana Rivera, die als naaister werkt in het atelier. Deze Spaanse serie is niet per se goed geschreven, het acteerwerk is niet perfecto maar je blijft kijken. Zeker op druilerige dagen blijf je geboeid door Ana en Alberto’s eeuwige onbeantwoorde liefde.

9. The Bletchley Circle
Vier gewone vrouwen met een buitengewoon talent om codes te breken en een geniale scherpzinnigheid vormen het middelpunt in dit moordmysterie in 1952 & 1953. Need I say more? Super spannend! Kijken dus. 😉

10. Land Girls
Last but not least; de serie Land Girls. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gingen de Britse mannen naar het front en moesten de vrouwen het land draaiende houden. Dat gebeurde in alle sectoren, zo ook in de landbouw. In Land Girls verlaten vier dames hun ‘veilige’ huis om aan de slag te gaan met alle gevolgen van dien.

Welke retro series mis jij nu nog in dit lijstje? Laat het hieronder weten in een reactie! 🙂

Anne

Met een flinke dosis humor (why take life so serious) schrijf ik als vintage lovin' lady over alles wat te maken heeft met retro fashion & lifestyle. Mijn motto: Live life to the fullest!

Reacties

Geef een reactie
 • Louise

  Oeh wat leuk dat het blog online is! Velvet, las chicas en call the Midwife vond ik het mooist samen met … Grand Hotel! Die moet je ook echt zien als je van drama en romantiek houdt <3

  • Anne Dolman

   Hi Louise, die serie ken ik nog niet. Klinkt goed! Bedankt voor de tip, <3 Liefs, Anne

 • Veronica

  Super! Bedankt voor de tips.
  Mindhunters en Aquarius horen ook bij het lijstje. Aanraders

  • Anne Dolman

   Hi Veronica, thanks voor je aanvullingen! Ik schijf binnenkort een nieuw blog en daar zal ik ze aan toevoegen. 🙂 Liefs, Anne

 • Lydia

  Ik laat weten dat HELAAS al een hele tijd de serie ‘call the midwife” van Netflix af is… echt balen, want die was ik al aan t volgen en kan m nu niet afkijken…😓 Een prachtige FILM genaamd ‘the notebook’ blijft ook een geweldige klassieker wat mij betreft…

  • Anne Dolman

   Hi Lydia, wat balen! Dat wist ik niet. 🙁 Fijn dat je het even laat weten!
   The Notebook blijft inderdaad ook een echte klassieker. 🙂 Ik schrijf binnenkort een nieuw blog. Zal hem daarin zetten!
   Liefs, Anne

 • Joyce

  The Marvelous Mrs. Maisel! Hele grappige serie die zich afspeelt in New York in de jaren 50/60. Ik ben echt verliefd op al die outfits! Te zien op Amazon Prime.

  • Anne Dolman

   Hi Joyce, dankjewel voor de tip! Klinkt echt super leuk. 🙂 Jammer dat die niet op Netflix te zien is. Liefs, Anne

Geef een reactie