De classy Grace Kelly rol – Zo doe je dat!

Wat was Grace Kelly toch een beauty! Met haar prachtige verschijning op het witte doek in de jaren ’50 maakte ze een longlasting indruk.

Heb je binnenkort een feestje of wil je gewoon eens wat anders? Maak in 2019 net zo’n indruk met de Grace Kelly rol in je haar. Met dit stappenplan laat ik je zien hoe je dit makkelijk en snel zelf doet. Moeilijk? Nee, hoor! Dus handjes uit de mouwen en tijd om aan de slag te gaan, gorgeous!

Maar voordat we beginnen… Wat heb je nodig?

Van links… naar rechs
Wil je je Grace Kelly rol van links naar rechts dragen? Borstel je haar dan naar links. Liever van rechts naar links? Borstel het dan naar rechts. Ja, zo eenvoudig kan het zijn. ;-). Houd je haar even op z’n plek met je hand.

I got 99 bobby pins, but can’t find one
Gebruik schuifspeldjes om je haar aan de achterkant op zijn plek te houden. Dit zorgt ervoor dat je haar naar één kant blijft zitten. Zigzag de schuifjes van beneden naar boven over elkaar heen op de achterkant van je hoofd voor extra stevigheid. Anders komen er in de loop van de dag steeds meer plukken haar uit je rol. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. 😉

Va-va-volume!
Toupeer het haar met een kam voor extra volume. Daarnaast blijft jouw rol op die manier straks mooier zitten. Touperen doe je door je haar voorzichtig richting de haaraanzet terug te kammen.

This is how we roll
Houd je hand onder je haar en borstel het heel licht (let op dat je het naar de zijkant borstelt zodat je de schuifjes aan de achterkant niet loshaalt). Houd je getoupeerde haar voorzichtig vast en draai het in een rol naar binnen. Stop de uiteinden in de tunnel die is ontstaan door het rollen.

Pin it up!
Schuif de pinnen in het opgerolde haar en pin het vast aan het haar dat tegen je hoofd aan ligt. Zorg ervoor dat de pinnen zo geplaatst zijn dat ze onzichtbaar onder de rol zitten. Zo houd je de rol netjes op zijn plek.

Haarlak is life
Gebruik waar nodig nog extra pinnen om losse plukjes vast te zetten. Spray wat haarlak over je haar om alles op zijn plek te houden. Done! Je bent klaar om te shinen met jouw fabulous Grace Kelly coupe.

Anne

Met een flinke dosis humor (why take life so serious) schrijf ik als vintage lovin' lady over alles wat te maken heeft met retro fashion & lifestyle. Mijn motto: Live life to the fullest!

Reacties

Geef een reactie
  • Rebelle van Reymerswael (dichter met een knipoog)

    Fantastisch! Ik moet nodig aan de rol.

    • Anne Dolman

      Hi Rebelle, ja zó mooi! Wel even een foto van het eindresultaat mailen, hè? 😀 Liefs, Anne

Geef een reactie