De retro look: zo begin je ermee!

“Oh, wat ben jij leuk gekleed! Ik vind dat zo mooi, retro. Maar ja, ik weet niet hoe je het moet dragen.” Het is een uitspraak die ik héél vaak hoor. Jammer toch, al die retro loving ladies die de stijl (nog) niet volledig onder de knie hebben? Herken jij jezelf daarin? Dat is vanaf nu verleden tijd. Dankzij ons 6-stappenplan zie je er voortaan altijd uit als een echte retro babe!

Stap 1: Durf!
De eerste stap is meteen de belangrijkste. Durf alles uit de kast te halen! Als ik een babbeltje sla met vrouwen die graag retro willen dragen, komt altijd hetzelfde naar boven: ze zijn een beetje bang om op te vallen. Ze willen geen commentaar krijgen. Laat je daardoor zeker niet leiden. Maakt niet uit of je je innerlijke Marilyn Monroe of liever Audrey Hepburn wil onthullen, ga er gewoon voor. Zoals Dita herself zegt: “Ignore the critics.Only mediocrity is safe from ridicule. Dare to be different.”

Stap 2: Start met wat je hebt
Niemand wordt een retro diva van de ene dag op de andere. Begin rustig, kijk eens in je kast wat er zoal hangt. Heb je kleren die er retro uitzien en waar je je comfortabel in voelt?  Experimenteer daar mee. Met een leuk bloesje, een paar capri pants en hoge hakken lijk je zo uit de jaren ’50 te komen. Datzelfde bloesje met een kokerrok en een sjaaltje in de nek? Hups, net een femme fatale uit de jaren ’40! Test uit welke kledingstijl en outfits je leuk vindt. Dan weet je bij je volgende shopbeurt goed waar je naar moet zoeken. Vergeet ook niet te kijken welke retroaccessoires je het best liggen. Een bloem in het haar? Parels om je nek? Gesluierde hoeden? Allemaal het proberen waard.

Stap 3: Oefen op je haar en make-up
Dit is een hele leuke stap: leef je eens goed uit met je kapsel en make-up. Probeer rode lippen, opvallende eyeliner, opsteekkapsels, alles waar je zin in hebt! Weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Neem er foto’s van je favoriete stijliconen bij en gebruik die als inspiratiebron. Op Pinterest kan je ook heel wat fijne ideeën vinden. Wedden dat je er heel wat plezier aan zal hebben?

Stap 4: Wen aan je stijl
Zelfs na jaren retro dragen voel ik me nog vaak overdressed. Je moet er even aan wennen, het idee dat alle blikken op jou gericht zijn. Natuurlijk is dat vaak alleen maar een indruk en letten mensen niet zo op je kleren. En anders is het heus ook niet slecht: zelf krijg ik vaak complimentjes van nobele onbekenden.  

Stap 5: Breid je kledingkast uit
Waarschijnlijk je favoriete stap. 😉 Nu je weet wat je wil en waar je naar op zoek bent, is het een eitje om mooie nieuwe stukken te ontdekken. Laat je maar goed gaan, je bent tenslotte bezig je garderobe te veranderen. En euhm, neem je ook een kijkje op onze webshop TopVintage?

Stap 6: Rock it!
Ziezo, je transformatie in een retro babe is compleet! Klaar om iedereen omver te blazen, gorgeous?

Louise Noppe

"Hi, ik ben Louise, fervent draagster van rode lipstick. En retro, al draag ik de decades graag door elkaar. In het dagelijks leven schrijf ik van alles en nog wat, drink ik thee en probeer ik m’n planten in leven te houden. "

Reacties