DIY: Glamorous tepelkwastjes

Een hoop glitters, kwastjes, pailletten en vooral héél veel wijn… deze ‘Do It Yourself’ heeft alle ingrediënten voor een hilarische avond met je vriendinnen. Want een burlesque show zoals die van Dita von Teese is pas écht compleet met tepelkwastjes (wie heeft nog meer haar geweldige show in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam mogen bewonderen?). 😍
Met dit stappenplan leg ik je uit hoe je net zo’n glamorous tepelkwastjes als die van Dita maakt. Veel plezier!

Wat heb je nodig?

  • Nipple covers
  • Kwastjes
  • Contactlijm
  • Pailletten, steentjes, glitters etc.  (oftewel alles wat je maar leuk vindt)
  • Kleine schaar
  • Huidlijm
  • Véél wijn
  • Je vriendinnen


De kwastjes, nipple covers, pailletten, steentjes, glitters en alle andere decoratie vind je bij de hobbyzaak maar ook online zijn er verschillende webshops met een uitgebreid aanbod. Google is your friend. 😉 Ik kocht de nipple covers met ringetjes hier. 

Hoe ga jij jouw tepelkwastjes stylen?
Ga je voor echte knalkleuren of toch liever voor een classy look? Misschien past het dan ook wel bij dat ene leuke lingeriesetje. It’s up to you! 🙂 Zorg er in ieder geval voor dat je van tevoren al een beetje weet welke kleuren en materialen je gaat gebruiken. 

Let’s do this
Begin met het aanbrengen van de basis. Dit is afhankelijk van de materialen die je gaat gebruiken. Ga je voor een al glamour met een hoop glitters? Doe dan wat lijm op de nipple cover en dip deze in de glitterpoeder. Maar je kunt ook als eerste beginnen met het plakken van de losse pailletten. Is het ondertussen al tijd om je wijntje bij te schenken?

Finishing touch
Nadat je nipple covers versierd zijn met een en al hysterie aan glitters en pailletten kun je er als finishing touch nog voor kiezen om deze af te maken met pareltjes of andere fancy decoratie. Ben je helemaal tevreden? Bevestig dan het kwastje aan het ringetje van iedere nipple cover.

De glitters zitten overal en je handen plakken waarschijnlijk van de lijm… maar de tepelkwastjes zijn af! Als je ze gaat dragen kun je ze bevestigingen met huidlijm. Time to shake it away!Je snapt wel dat ik erg benieuwd ben naar het eindresultaat. Stuur dus vooral even een foto naar retro-lovers@topvintage.nl. 🙂

Anne

Met een flinke dosis humor (why take life so serious) schrijf ik als vintage lovin' lady over alles wat te maken heeft met retro fashion & lifestyle. Mijn motto: Live life to the fullest!

Reacties