Inspiratie voor een échte (vintage) feelgood kerst

Tis the season to be jolly, falala… Nog even en dan is het weer zover: Kerstmis! Genieten van lekker eten, nostalgische kerstfilms en natuurlijk vooral van elkaar. Ik ben in ieder geval super excited en heb daarom even onder het genot van heerlijke kerstmuziek een aantal tips voor jullie verzameld. Feliz Navidad!

“Merry Christmas, you filthy animal!”
In need of some holiday cheer? Ga lekker met een dekentje en een hot chocolate op de bank liggen en geniet van echte nostalgische kerstfilms. Want laten we eerlijk zijn: we pinken allemaal een traantje weg wanneer Prince Charming en “the girl next door” elkaar tóch weer weten te vinden. “Sissi” (1955) is zo’n tranentrekker. En die outfits?! Ge-wel-dig! Een andere nostalgische must-see is “Meet Me in St. Louis” (1944) met de stunning Judy Garland in de hoofdrol. Een echte aanrader als je van muziekfilms houdt. Maar laten we eerlijk zijn: ook al beloven we onszelf ieder jaar weer deze film niet meer te kijken, er gaat geen kerst voorbij zonder “Home Alone” (1990).


“It’s beginning to look a lot like Christmas!”
Je weet dat the festive season begonnen is als je een winkel in wandelt en je op de achtergrond “It’s The Most Wonderful Time Of The Year” hoort. Daar krijg je toch spontaan een goed gevoel van?! Ga er lekker voor zitten en maak een playlist vol klassieke kerstmuziek. Instant festive mood gegarandeerd 😉. Vergeet klassiekers als “Sleigh Ride”, “It’s The Most Wonderful Time Of The Year” & “Santa Baby” niet.

Get dressed up to get messed up
Heerlijk al die voorpret, maar niet geheel onbelangrijk: wat doe je aan? Ik vind het heerlijk om met kerst helemaal los te gaan. Glitters, pailletjes: het kan voor mij niet sparkly genoeg! Uiteraard hebben wij een aantal geweldige glitter items in onze collectie. Niet zo’n fan van glitters? No worries! Een andere zeer stijlvolle optie is velvet. Ga je liever voor de ultieme vintage kerst look? Dan is de tartan print misschien iets voor jou.

May your Christmas be as flawless as your make-up
Uiteraard is jouw kerst look niet compleet zonder een stralende haar- en make-up look. Kerst is de ultieme gelegenheid om net nog een beetje dat extra glam toe te voegen. Ga lekker voor die felrode lipkleur en creëer een extra dramatische ooglook door het toevoegen van fake lashes. Mijn Pinterest bord staat inmiddels al boordevol met prachtige kapsels. Heerlijk om wat inspiratie op te doen. Mijn ultieme kerstkapsel? Een mooie vintage updo of klassieke victory rolls.

“In a world full of Grinches, be a Cindy Lou Who”
Niks is gezelliger dan een huis vol kerstversieringen. Gezellige lampjes, kaarsjes en de geur van een dennenboom. Geen ruimte voor een kerstboom? No worries, genoeg andere opties! Ga bijvoorbeeld voor een mistletoe, want je weet: “what happens under the mistletoe stays under the mistletoe 😉”.  Een klassieke Christmas ornamenth wreath aan je voordeur is ook een gezellige optie. En nog leuker: maak hem zelf! Wie weet heeft jouw oma of oudtante nog wel échte vintage kerstballen voor je?


Christmas rule: if someone comments on your weight, eat them! 😊
Kerst staat ook voor heerlijk eten met je loved ones. Dus: zet je kerstmuziek aan, haal je bakspullen uit de kast en ga aan de slag! Mijn ultieme kerstsnack: gingerbread cookies. Niet alleen super lekker, maar ook een feest om te decoreren. Zeker onder het genot van een heerlijke hot chocolate. Extra lekker met een flinke toef slagroom en marshmallows on top!


Gonna go lay under the tree to remind my family that I am a gift
Uiteraard draait Kerstmis om het samen zijn met familie en vrienden, maar we kunnen niet ontkennen dat de cadeautjes het éxtra leuk maken. Nog geen inspiratie? In onze webshop kun je terecht voor leuke cadeaus.

Kyra

Shoppen geen hobby? Think again! Ik ben gek op alles wat met (retro) fashion te maken heeft. Ik vind het dan ook heerlijk om uren door Pinterest te scrollen en me te laten inspireren door perfecte lifestyle & fashion plaatjes.

Reacties