Kerst kapsel tutorial: Vintage victory rolls

Fabulous feestjurk…check. Nieuwe pumps…check. Je favo rode lipstick…check. Nu alleen nog je kapsel. Want jouw kerstlook is pas écht af met het perfecte vintage kapsel. Maar, wat is niet al te moeilijk en geeft je toch die feestelijke look? Prachtige victory rolls natuurlijk!
Dit kapsel is perfect voor een kerstborrel, het kerstdiner, optuigen van je kerstboom, feestgala of eigenlijk kan het dus gewoon ALTIJD.  In deze tutorial laat ik je zien hoe je dit prachtige vintage kapsel in een aantal stappen easy voor elkaar krijgt. Zo houd je dus nog tijd over om kerstcadeautjes te scoren of het kerstdiner voor te bereiden. 😉 Aan de slag, beauty!

Wat heb je nodig?

 • Zachte haarkrullers/foam rollers en een haarnetje óf een krultang
 • Zachte paddle brush
 • Tangle teaser borstel
 • Haarspay
 • Schuifspeldjes
 • Kam
 • Kerstmuziek 😉

Stap 1 – In de kerstmood
Zet jouw favoriete Spotify playlist of cd met vintage kerstliedjes op en kom alvast in de mood. Falalalala, lalalala!

Stap 2 – In de krullers
Breng s ‘avonds voordat je naar bed gaat haarkrullers aan in vochtig haar. Maak een zijscheiding en draai de krullers in aan de voorkant van je hoofd en werk zo van beneden naar boven. Draai je haar met de kruller in de richting van je scheiding en rol deze zo dicht mogelijk tegen je hoofdhuid. Een rare knik in je haar wil je namelijk graag voorkomen. 😉 Draai vervolgens ook aan de andere kant van je hoofd de krullers in (ook weer in de richting van je scheiding).
Tenslotte doe je de laatste krullers in de achterkant van je haar (dit haar rol je omhoog) en mag wat losser zitten dan de krullers aan de voorkant.

Doe er een haarnetje overheen zodat je zeker weet dat de haarkrullers goed blijven zitten. Tijd om je bedje in te duiken. Goodnight!

Heb je hier geen tijd voor of werk je liever met een krultang? Geen probleem! Sla dan stap 2 en 3 over en vervang deze door strakke krullen te maken met een krultang.

Stap 3 – Rise and shine
Goedemorgen… rise and shine! Tijd om de krullers uit je haar te halen. Begin aan de achterkant van je hoofd. Maar, let op! Voorkom een pluizenbol en haal de krullers voorzichtig uit je haar door deze mee te draaien met de krul.

Stap 4 – Anti pluis aub!
Borstel je haar voorzichtig in de richting van je hand met een speciale tangle teaser borstel. Ook daarmee voorkom je een pluizenbol en blijven jouw krullen zacht. Zodra je daarmee klaar bent, borstel je jouw haar ook nog even voorzichtig met een zachte padded borstel. Jouw vintage krullen zijn nu klaar!


Stap 5 – Time to roll it, up, girl
Pak aan de zijkant van je scheiding een pluk tot aan je oor en zet deze naar achteren vast met een speldje. Doe dit vervolgens ook met het haar aan de andere kant van je scheiding.
Pak vervolgens het plukje dat je als eerste hebt vastgezet, borstel deze goed door en doe er wat haarspay op (zowel aan de boven als onderkant).
Time to roll it up, girl! Pak het eind van het plukje stevig en strak vast en rol deze zo op in de richting van het midden van je hoofd. Zet deze vervolgens aan de voorkant vast met een schuifspeldje. Plaats ook aan de zijkant en achterkant een schuifspeldje en gebruik in totaal drie of vier speldjes zodat je zeker weet dat het ‘rolletje’ goed blijft vastzitten. Herhaal dit vervolgens ook met de pluk aan de andere kant van je scheiding.

Stap 6 – Finishing touch
Doe volgens een lekker flinke lading haarspray over je ‘rolls’. Gebruik de platte kant van een kam om de uiteindes van je rol als finishing touch nog mooi omhoog te kammen. Borstel je krullen nog even voorzichtig door en je bent helemaal klaar voor de feestdagen!

Anne

Met een flinke dosis humor (why take life so serious) schrijf ik als vintage lovin' lady over alles wat te maken heeft met retro fashion & lifestyle. Mijn motto: Live life to the fullest!

Reacties

Geef een reactie
 • Diana Rutten

  Hallo Ladys
  Leuk die haren.
  Ik zou ook graag een workshop vintage make up willen in jullie winkel. Lijkt me super gezellig.
  Groetjes Diana

  • Anne Dolman

   Hi Diana,
   Bedankt voor je berichtje! Dat is inderdaad een goed idee en lijkt ons leuk om dit jaar eens te organiseren.
   Houd onze social media dus goed in de gaten. 🙂
   Groetjes, Anne

 • Een verjaardag om nooit te vergeten - Retro Lovers

  […] keer gewoon nog lekker een schepje bovenop! Creëer een perfect vintage kapsel (zoals bijvoorbeeld deze vintage victory rolls) en experimenteer eens met een nieuwe make-up look. Je hebt er tenslotte nu toch alle tijd voor. […]

Geef een reactie