Let’s Talk Brands: Miss Candyfloss

Net als menig ander kijk ik ieder seizoen enorm uit naar de nieuwe collectie van dit merk: prachtige, vintage geïnspireerde kleding, stoffen van een hoge kwaliteit, ieder seizoen een uniek thema en keer op keer dat prachtige lookbook waardoor je ieder item alleen maar nóg meer wilt hebben… ik heb het natuurlijk over Miss Candyfloss!

Waar magie tot leven kwam
Met hun enorme liefde en bewondering voor vintage mode, hebben de Zweedse zusjes Adele en Noemi in 2009 het merk Miss Candyfloss opgericht. Miss Candyfloss is niet hun eerste rodeo, aangezien ze al eerder twee gothic Lolita merken hadden. Hoewel de eerste collectie van Miss Candyfloss nog een Lolita randje had, wisten ze vanaf het begin dat ze zich op de jaren 40 en 50 fashion wilden gaan focussen. Dát, met een twist van de moderne vrouw van de 21e eeuw… met als resultaat: de prachtcollecties waar we ieder seizoen weer van mogen smullen!

De gewaagde keuzes in ontwerpen en kleurcombinaties is wat Miss Candyfloss zo’n origineel, gewaardeerd en gerespecteerd merk maken. Niet alleen klanten, maar ook onze inkopers worden keer op keer omver geblazen door de uniekheid van het merk. Kwaliteit en originaliteit staan zichtbaar voorop bij Miss Candyfloss. De slimme designs zijn niet alleen het resultaat van écht vakmanschap, maar zorgen er ook voor dat ieder lichaamstype tot z’n recht komt. Details zoals stropdassen, strikken en gekleurde prints maken ieder kledingstuk anders dan anders.

Het doel van Miss Candyfloss is om vrouwen van unieke en draagbare kledingstukken te voorzien die hen terugvoert naar het gouden tijdperk van de glamorous ladies en betoverende Pin-Up babes. Hun langetermijndoelstelling? Hét nieuwe vintage worden. Hun items worden zorgvuldig geproduceerd en vallen dan ook zeer zeker niet in de categorie ‘fast fashion’. Ze hopen dat moeders hun Miss Candyfloss kledingstukken later overdragen aan hun dochters die er dan vervolgens weer een leven lang van mogen genieten.

4 brandende vragen aan Adele
Where did the name ‘’Miss Candyfloss’’ come from?
‘’The name to the brand Miss Candyfloss came from the idea that candyfloss is sweet, fluffy and indulging as all women are 😊.’’

Which style is your absolute signature style?
‘’Miss Candyfloss grew to be known as a brand when our first Odette and Vedette dresses came alive. This was the big hit dress and our signature dress. The pleating over the bust allows all kinds of women to feel attractive and amazing. This has been altered and reinvented in many of our collections. Unfortunately it has been copied by many companies as they adopted this as their own style. We have learned to take this as a compliment rather than a threat during the many years we have had to deal with these copycats.’’

If you had to describe Miss Candyfloss in one quote, which one would it be?

‘’Oh wow this is hard… I would say… Carefully crafted beautiful dresses for amazing women of all ages.’’

Can you give us a spoiler about the autumn/winter ‘20 collection?‘’Our amazing fall collection is based on a very funny person that has a passion for clothes and that many of us like… Oops, now I said too much 😊.’’

Wist je dat?
– de prachtcollecties van Miss Candyfloss met een gelimiteerde voorraad komen? Ze streven ernaar om vrouwelijke kledingstukken te ontwikkelen die niet in massa’s worden geproduceerd. Dat betekent dus: op = op. Je kunt hun prachtpareltjes dan ook bijna collectors items noemen. Tip: wacht niet te lang met het bestellen van je droomitem. Voor je het weet is je maat uitverkocht en verandert je ‘vintage dream’ in een ‘out of stock nightmare’.
– Miss Candyfloss items niet alleen een tijdloze look hebben, maar ook een lange levensduur? Bij onze huidige levensstijl horen moderne stofeigenschappen. Denk hierbij aan: zacht en soepel, rimpelbestendigheid, wasbaarheid, duurzaamheid en vochtafvoer. Dát alles met een tijdloze vintage look. It’s a match made in heaven! 😉
– Miss Candyfloss als één van de eerste merken met influencer collecties begon? Zo zagen we al de resultaten voorbij komen van de samenwerkingen met onder andere Idda van Munster, Ava Elderwood, Victory Violet en Acid Doll.
– de vriendschap tussen Miss Candyfloss en TopVintage super hecht is? Niet alleen mogen wij al jarenlang hun prachtstukken verkopen, maar hebben wij ook de mogelijkheid om samen exclusives te creëren. De prachtige bestaande designs van Miss Candyfloss met een kleurensausje van TopVintage. Wat zal de toekomst voor moois brengen? 😉
– alle Miss Candyfloss kledingstukken geproduceerd worden in Europa en Transsylvanië? Hier komen niet alleen al je vintage dromen tot leven, maar wordt er ook enorm veel aandacht besteed aan een eerlijke productie met goede arbeidsomstandigheden.
– er wereldwijd genoten kan worden van de collecties van Miss Candyfloss? Naast hun eigen webshop is het merk Miss Candyfloss wereldwijd in webshops en boetiekjes te vinden. Spread the brand…uhhh… love!

Ieder seizoen een feestje
Miss Candyfloss is zo’n merk dat je ieder seizoen verrast met een verrukkelijk thema om je vintage honger te stillen (in hoeverre dat mogelijk is, of course ;-)). Zo hebben we het afgelopen jaar mogen genieten van de thema’s ‘’Fairytales’’ en ‘’Dear Marilyn’’. Dit seizoen mogen we wegdromen in de ‘’Pour Toi’’ collectie, geïnspireerd op de film ‘’The Stepford Wives’’ met prachtige dames zoals Nicole Kidman, Bette Midler en Glenn Close. Hoewel Miss Candyfloss zich niet identificeert met de verhaallijn van onderdanige vrouwen, maar juist sterk en onafhankelijk is, waren ze wél ondersteboven van de kleding in deze film… en dat begrijp ik HE-LE-MAAL! In deze collectie vind je onder andere lieflijke bloemenprints, wijde swing modellen, aansluitende wiggle jurken, blouses en capri broeken waar je hartje sneller van gaat kloppen.

Van Jou, Voor Jou!
Selfcare staat met stip op 1. De collectie ‘’Pour Toi’’, oftewel ‘’Voor Jou’’, draait dan ook om jezelf verwennen. En… dat heb ik gedaan ook (woops) (sorry, not sorry ;-)). Mijn favoriete item? Zonder twijfel deze 50s Mare Floral Jumpsuit in Minty. Ik kan geen genoeg krijgen van prints en jumpsuits, dus dit prachtplaatje staat op mijn lijf geschreven. Ze draagt niet alleen heerlijk, maar is dankzij haar lange wijde pijpen ook nog eens super flatterend. Verder is ze al oogverblindend van zichzelf, dus ze heeft niet veel opsmuk nodig. Overdag combineer ik haar met sneakers of met cowboy boots en ’s avond verander ik haar in een classy party outfit met een paar pumps. Lipstick op, oorbelletjes in en ik ga zelfverzekerder dan ooit tevoren de deur uit!

Zwijmel net als ik weg in de lente/zomer ’20 collectie van Miss Candyfloss en verwen jezelf op een (of meerdere ;-)) van de ‘’Pour Toi’’ stunners!


Sanne

Naast vintage markten afstruinen en de koekjestrommel kapen, schrijf ik graag en vind ik het heerlijk om met (retro) fashion bezig te zijn. Dit is niet alleen mijn beroep, maar ook mijn grootste passie. Life is pretty amazing :-).

Reacties