Ook deze 10 retro series op Netflix MOET je zien!

Heb je inmiddels de retro series uit mijn vorige blog (zie hier) allemaal gebinged en slaat de verveling toe? Haal dan snel je favoriete snacks in huis en leg je dekentje klaar: hierbij weer een nieuwe lijst met Netflix series voor urenlang kijkplezier (bijna allemaal tips van onze lieve lezeressen 😊)! Zo wordt verplicht thuis zitten niet eens zo heel vervelend. 😉 Enjoy!  

The Restaurant
Deze Zweedse serie is momenteel mijn favoriet! Laat je meeslepen in dit familiedrama dat begint in 1945 en gaat over een van de populairste restaurants in Stockholm op dat moment: het restaurant van de familie Löwander. Oudste zoon Gustaf heeft het restaurant in de oorlogsjaren overeind weten te houden. Al gauw komt broer Peter erachter dat het restaurant van zijn familie op de rand van een faillissement staat. Er zal veel moeten veranderen wil de familie het hoofd boven water houden. Jongste dochter Nina (je gaat echt verliefd word op haar outfitjes) heeft daar wel ideeën over. Ze wil in de feestzaal van het restaurant een nachtclub openen, maar niet iedereen is het daarmee eens.

Anne with an E
Deze serie is is gebaseerd op het boek Anne of Green Gables (1908) van de Canadese schrijfster Lucy Maud Montgomery. Anne is ontzettend goed in verhalen vertellen en beschrijft altijd alles uitbundig, alsof het leven een sprookje is. Dat is haar manier van overleven blijkt, want een sprookjesachtig leven heeft ze tot nu toe nog niet gehad. Anne is namelijk opgegroeid als weeskind. Op een dag wordt ze ter adoptie naar een gezin gestuurd. Zij hadden voor een jongen gevraagd maar uiteindelijk zwichten ze toch voor de bijzondere Anne en mag ze blijven. 😊

Outlander
Outlander volgt het leven van een gelukkig getrouwde verpleegster die in 1945 op mysterieuze wijze verdwijnt en ontwaakt in het Schotland van 1743. In een onbekende en levensbedreigende wereld moet ze het hoofd boven water zien te houden. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Frasier – een moedige en charmante Schotse strijder – ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet wankelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden?

Alta Mar (high seas)
Spaanse series zijn de laatste tijd helemaal hot. Dat begon zo’n beetje met La Casa de Papel en Elite maar ook de serie Alta Mar kun je nu aan je lijstje toevoegen. Deze spannende thrillerserie speelt af in de jaren 40 op een schip met de naam Bárbara de Braganza. De passagiers op dit schip reizen allemaal met een specifiek doel en verbergen meerdere geheimen. Hoe luxe het schip ook is, als er van alles misgaat en er zelfs doden vallen, kun je uiteindelijk nergens heen…

Coisa mais Linda
Alleen al vanwege de prachtige looks van de gorgeous hoofdrolspeelster is dit mijn tweede favo serie uit deze lijst! Huisvrouw Malu (Maria Casadevall) gaat in de jaren vijftig naar Rio de Janeiro om haar man te zien, maar ontdekt dat hij haar heeft beroofd en verlaten. Alles lijkt verloren, maar ze besluit te blijven.
De omstandigheden leiden haar naar nieuwe vriendschappen en een nieuwe versie van zichzelf, met de moed om haar droom van het openen van een muziekclub te vervullen. Hoe dat uitpakt zie je in deze geweldige Braziliaanse serie!

State of Happiness
Heb jij een zwak voor Scandinavische series? Dan ga jij deze dramaserie sowieso leuk vinden! State Of Happiness (Lykkeland) is namelijk momenteel hét nieuwste pareltje op Netflix. De bekroonde serie vertelt het verhaal over de vondst van de olie in Noorwegen in de jaren 70 en hoe dat de economie na een crisis een enorme boost heeft gegeven. Voor vier verschillende jonge mensen die een simpele baan hadden, is de ontdekking life-changing. Spannend!

Aquarius
Aquarius draait om het verhaal van de legendarische sekteleider Charles Manson. Het verhaalt speelt zich af in Los Angeles in 1967. Sam Hodiak, een ervaren rechercheur van de politie doet een onderzoek naar de sekte van Manson. Dit speelt nog voor de tijd dat Manson overal bekend zou worden vanwege de Tate-LaBianca moorden. Nu is hij nog een onbekende, maar charismatische leider met grote plannen, die druk bezig is om mensen te betrekken bij zijn sekte. Hodiak krijgt de hulp van een jonge agent die undercover gaat bij Manson en daaruit conclusies moet trekken in hoeverre deze sekte gevaarlijk is of niet. Spannend!

Self Made
Geniet in deze serie van het verhaal over de legendarische Madam C.J. Walker, de eerste vrouwelijke selfmade miljonair van Amerika. Zij wist in de negentiende eeuw, een tijd waarin donkere mensen het heel zwaar hadden vanwege racisme, discriminatie, ongelijkheid en de nasleep van de slavernij, een eigen lijn voor haarproducten op te zetten. Een lijn die al heel snel populair werd onder donkere vrouwen en Walker een vermogen opleverde dat vandaag de dag zo’n tien miljoen euro waard zou zijn. Deze indrukwekkende prestatie maakte Madam C.J. Walker de eerste Afro-Amerikaanse miljonair en de rijkste vrouwelijke selfmade miljonair in Amerika. You go girl!

When Calls the Heart
Deze dramaserie gaat over Elizabeth Thatcher. Zij verlaat in het begin van de twintigste eeuw de stad om lerares te worden in een Canadees mijnstadje. Wanneer het kolenbedrijf wil dat de weduwen van het stadje verhuizen om plaats te maken voor nieuwe mijnwerkers, bedenkt Elizabeth een plan om dit tegen te houden. De komst van nieuwe mijnwerkers in Coal Valley zorgt voor opwinding onder de vrouwen, maar het is Billy die indruk maakt op Elizabeth. Dit tot groot ongenoegen van Jack, die al een tijdje een oogje op Elizabeth heeft. Voor wie zal Elizabeth uiteindelijk kiezen?

Mindhunter
In deze spannende serie ondervragen twee FBI-agenten in 1977 verschillende seriemoordenaars in een poging om hun manier van denken te begrijpen, hun gedrag te voorspellen en andere moordzaken op te lossen. In hun baanbrekend werk moeten de twee regelmatig opboksen tegen de vooroordelen, twijfels en gedateerde methodes van de lokale politiediensten en hun eigen FBI-collega’s. Extra pluspunt van deze serie: de hoofdrolspeler ziet er ook niet verkeerd uit. 😉

Mis jij nog leuke retro Netflix series in dit lijstje? Laat het achter in een reactie en misschien zie je deze wel terug in een nieuw blog!

Anne

Met een flinke dosis humor (why take life so serious) schrijf ik als vintage lovin' lady over alles wat te maken heeft met retro fashion & lifestyle. Mijn motto: Live life to the fullest!

Reacties

Geef een reactie
  • Jo-Anne

    Ik mis Masters of seks! Interessant om te kijken, je volgt de eerste wetenschappers die het aandurven om onderzoek te doen naar seks en de moeilijkheden waar zij tegen aan lopen. Maar ook niet onbelangrijk, waanzinnig gave outfits en kapsels!

    • Anne Dolman

      Hi Jo-Anne, die ken ik nog niet! De serie klinkt in ieder geval erg leuk. Die ga ik zeker onthouden. Dankjewel! 😀 Liefs, Anne

Geef een reactie