Recept: Perfect Pink Sprinkles Cake

In the mood for pink food? Dan wordt het écht smullen met deze heerlijke roze sprinkles cake (ook wel bekend als Limburgse pletskeskoek). Een super easy recept (alle credits naar onze TopVintage lady Corine) dat perfect is voor als je geen held bent in bakken maar toch iets lekkers op tafel wil toveren voor bijvoorbeeld je verjaardagsfeestje of date met vriendinnen.

Wat moet er allemaal in je boodschappenmandje?
·         3 pakken droge theebiscuits (langwerpig of vierkant)
·         1 pakje roomboter (op kamertemperatuur)
·         250 gram poedersuiker
·         Roze kleurstof
·         Half kopje melk
·         Sprinkles
·         Twee of drie pakjes vanillesuiker (naar smaak)
·         Schaal, plaat of bord

Aan de slag, ladies…
Doe de boter in een kom en roer deze glad en smeuïg met een mixer. Voeg de poeder en vanillesuiker toe en meng alles goed door elkaar. Giet daarna driekwart van de melk beetje bij beetje erbij en de crème is klaar (proeven mag ;-)). De rest van de melk heb je nog nodig en kun je alvast in een aparte schaal of diep bord gieten. Voeg als laatste de roze kleurstof toe. Let’s go pink! 🙂

Doop it like it’s hot!
Doop de koekjes één voor één in de melk en leg bijvoorbeeld 3 rijen van 4 koekjes in de lange weg op een schaal, plaat of bord. Op de koekjes smeer je nu een laagje van de crème. Maak daarna weer een laag met koekjes die je eerst doopt in de melk voordat je ze op het laagje crème legt. Zo ga je verder totdat je nog een kleine hoeveelheid crème over hebt.

De finishing toch
Smeer de laatste hoeveelheid crème over het geheel en strooi op de bovenkant een flinke laag sprinkles. Leef je uit, gorgeous!

That’s all!
Zet de pink sprinkles cake minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven. Tik…tok… nog even geduld en dan wordt het gegarandeerd smullen!

Deel een foto van jouw baksel door te mailen naar retro-lovers@topvintage.com. Ik ben zó benieuwd naar jouw zoete creatie. 😀  

Anne

Met een flinke dosis humor (why take life so serious) schrijf ik als vintage lovin' lady over alles wat te maken heeft met retro fashion & lifestyle. Mijn motto: Live life to the fullest!

Reacties