Retro looks geïnspireerd op Marilyn Monroe

Laten we het eens hebben over de meest felbegeerde blonde bombshell uit de jaren ’50 en ’60… ik heb het natuurlijk over niemand minder dan Marilyn Monroe!
Naast actrice en fotomodel was (en is) ze nog steeds een écht stijlicoon vanwege haar prachtige en diverse vintage looks. Omdat ik me ook in 2019 nog dagelijks laat inspireren door haar geweldige stijl, heb ik een aantal retro outfits samengesteld die zijn geïnspireerd op de looks van deze blonde goddess. Welke stijl spreekt jou het meeste aan? 😉

De iconische swing jurk
Trek je pumps maar aan want in deze fifties look wil jij de hele dag wel pronken. Deze iconische swing jurk mag dan ook niet ontbreken in dit lijstje! Marilyn Monroe droeg namelijk een soortgelijke jurk (in het wit) in de film ‘The Seven Year Itch’! De jurk droeg ze in de scène waarin ze boven een ventilatierooster van de metro stond. De opwaaiende jurk is een van de meest iconische beelden uit de Westerse filmgeschiedenis. Zó mooi!

Denim style
Naast een sexy vamp was Marilyn Monroe ook een stoere pin-up girl met haar prachtige maar vooral ook stoere jeans looks.
Deze casual denim outfit met de fifties inspired jeans van het merk Rock-a-Booty is dan ook perfect voor bijvoorbeeld een lunch of shopsessie met je beste vriendin. De zwart en wit gestreepte schoenen zijn échte eyecatchers en maken deze look net zoals die van Marilyn helemaal af!  

Een en al glam!
Met de feestdagen in het vooruitzicht is het weer tijd voor véél glitters, glamour en prachtige party jurken. Oftewel, de mooiste tijd van het jaar! De fabulous looks van Marilyn Monroe zijn daar dan ook een belangrijke inspiratiebron voor! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige red carpet look? Zie jij jezelf al rond flaneren in deze jurk bij dat kerstfeestje of gala? Vergeet je rode lipstick niet. 😉

Let’s go casual
Zelfs in een casual outfit ziet Marilyn Monroe er fantastisch uit! De combinatie van de zwarte coltrui met capri broek blijft dan ook een echte klassieker; een van mijn favorieten! Draag de look met een paar comfi loafers of ballerina’s (of zoals Marilyn zonder schoenen hihi) and you’re good to go!

Classy & chique
Op zoek naar een chique maar gemakkelijke look die je ook doordeweeks naar bijvoorbeeld je werk kunt dragen? Look no further! Deze prachtige op Marilyn geïnspireerde outfit is dan namelijk een goede keuze! De lange pencil rok geeft de outfit een classy uitstraling terwijl de blouse voor wat meer pit zorgt. En don’t forget to show those beautiful legs! 😉

Bron afbeeldingen Marilyn Monroe: www.pinterest.com

Anne

Met een flinke dosis humor (why take life so serious) schrijf ik als vintage lovin' lady over alles wat te maken heeft met retro fashion & lifestyle. Mijn motto: Live life to the fullest!

Reacties