Zo gaat een fotoshoot eraan toe!

Het zal je niet ontgaan zijn; op de website van TopVintage vind je bij bijna ieder item wel een picture perfect modelfoto. Dan weet je tenminste zeker hoe die ene jurk of die fabulous jumpsuit valt. Deze foto’s worden maandelijks geshoot met onze gorgeous modellen: Vanessa Frankenstein, Ava Elderwood, Rachel Frances, Ella (Miss Victory Violet) en Melissa Oeges.
Altijd al benieuwd geweest hoe zo’n fotoshoot eraan toe gaat? It’s your lucky day! In deze diary neem ik je graag mee tijdens onze shoot. Say cheese!

08.00 uur
Rise and shine! Vandaag hebben we een shoot met de prachtige modellen Ava, Melissa en Rachel. De make-up en haar styling doen deze vintage beauties altijd zelf. En dat doen ze iedere keer weer zó mooi (stiekem ben ik wel een beetje jaloers hoor 😉).  
TopVintage ladies Anouk en Maxime zijn standaard aanwezig tijdens onze shoots. Anouk: ‘’Ik verzorg de outfits van de modellen, check tijdens de shoot of we de perfecte foto van een item hebben én ben eindverantwoordelijk voor de uiteindelijke selectie van al die prachtige foto’s die jij terugziet op onze website’’. Maxime zorgt voor de finishing touch. ‘’Zit dat jurkje goed op zijn plek bij het model? Matchen de schoenen wel met de look? Ik houd het allemaal goed in de gaten.’’ 🙂 Aan de slag!8.30 uur
Maar eerst nog even een rondje door de TopVintage Store. Een snoepwinkel voor de modellen en gelijk een perfect moment om leuke shots te maken voor Instagram (@topvintage_boutique & @topvintage_store). Héél véél Boomerangs mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken. Altijd leuk!

09.00 uur
Vandaag werken we met onze eigen fotografen Bente en Alice. Zij zorgen ervoor dat de modellen zich op hun gemak voelen en schieten de perfecte plaatjes. Achtergrond muziekje? Check! Lights? Check! Camera? Check! Action!

12.00 uur
Na al dat harde werken is het tijd voor het belangrijkste moment van de dag… de lunch! En die is zeker altijd weer en feest bij TopVintage. Denk aan luxe salades via onze eigen saladebar, belegde broodjes waar je u tegen zegt en homemade soep. Allemaal dus zelfgemaakt door onze eigen kok Frank! Uiteraard ook vegan voor Vanessa! After lunch dip in 3…2…1.

13.00 uur
De buikjes zijn weer gevuld dus dat betekent dat er weer geshoot kan worden. Maar natuurlijk eerst nog even de lippenstift bijwerken (en checken of er geen spinazie tussen de tanden zit hihi 😉).

15.00 uur
Woohoo! We lopen mooi op schema vandaag. De modellen zijn on fleek! Tussendoor wordt er nog lekker gesnoept. Standaard staan er altijd chocola (duhh) en snoepjes op tafel. Maar ook nog wel wat healthy snacks hoor…

16.00 uur
De modelfoto’s zijn klaar! Yay! Nu is het tijd voor nóg meer fun; ook voor maandelijkse social media giveaways en campagnes wordt er vandaag geshoot. En we zouden TopVintage niet zijn als we daarbij niet flink uitpakken. Deze keer is het thema ‘party’. Denk aan hysterische props, glitter backgrounds en nog zoveel meer. De ladies leven zich lekker uit en zitten helemaal in hun rol. ‘’Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!’’

17.15 uur
Dat was ‘m! We hebben weer geweldig veel prachtig beeldmateriaal gecreëerd en de buikjes beginnen inmiddels alweer te knorren. Wat vliegt zo’n dag altijd snel voorbij. Time flies when your’re having fun 😉!
In de kantine heeft onze kok weer geweldig zijn best gedaan. Onder het genot van zijn Mexicaans buffet en een wijntje wordt er nog even nagekletst en zit deze shootdag er alweer op. Anouk gaat aan de slag met de selectie (dat wordt nog lastig met al die mooie shots) zodat de fotografen de foto’s snel kunnen gaan bewerken. Want deze prachtige foto’s moeten natuurlijk zo snel mogelijk online geshowd worden!

Anne

Met een flinke dosis humor (why take life so serious) schrijf ik als vintage lovin' lady over alles wat te maken heeft met retro fashion & lifestyle. Mijn motto: Live life to the fullest!

Reacties